Dodano: 19 March 2009
Kuchnia Molekularna. Strona Łukasza Konika.
Student Wyższej Szkoły Hotelarstwa i Gastronomii w Poznaniu. Specjalizuje się w kuchni molekularnej, która jest nowością na polskim rynku a dla wielu wielką niewiadomą.
Urodził się w Gorzowie Wielkopolskim 2 marca 1986 roku. Swoją przygodę z gotowaniem zaczął jako siedmiolatek od usmażenia pysznych naleśników nadziewanych powidłami.
Z wyróżnieniem ukończył gorzowskie Technikum Gastronomiczne.
Na pierwszy konkurs kulinarny pojechał do Wiejc koło Gorzowa Wielkopolskiego. Zajął środkowe miejsce w tabeli wyprzedzając znane hotele oraz restauracje w Polsce. Tam wypatrzył go Executive Chef Jean Bos. Po skończeniu technikum, zaproponował mu pracę w nowo otwartym hotelu Farmona Business & Spa w Krakowie. Pomimo tego, że Łukasz miał wiele propozycji pracy w Polsce i zagranicą nie wahał się z podjęciem decyzji. Odległość a także rozłąka z rodziną nie były dla niego żadną przeszkodą. Jak sam mówi chce się uczyć od najlepszych.